Fisk i karry
Fish-curry
4 personer
Indgredienser:
5-800 g fisk (brug gerne mere fast fisk der ikke smuldre i sovsen)
3 løg
4 fed hvidløg
Et stykke ingefær på størrelse med en tommeltot
En halv til hel rød chili uden kerner (afhængig af ønsket styrke)
1 tsk tørret koriander
2-4 tsk karry
1 ds hakkede tomater
1 ds kokosmælk
Salt og peber
Tilbehør:
Frisk koriander
Chili uden kerner
Eddike gerne en æblecider eddike
Ingefær
Lime
Ris
Fremgangsmåde:
Stat med at hakke løg i tern. Chili, hvidløg og ingefær hakkes fint. I en wok eller gryde varmes olie og løgene sauteres bløde og klare i olien. De skal ikke tage farve. Når løgene er ved at være klar tilsættes chili, hvidløg og ingefær. I løgblandingen kommes nu tørret koriander og karry og hele molevitten svitses nu i ca 1 minut. Når det er varmet godt igennem kommes hakkede tomater og kokosmælk i. Nu skal det stå og putre (som Price brødrene ville kalde det) i 5-10 minutter og imens gør man risene og resten klar.
Risene koges i en passende mængede vand med salt. Et lille tricks jeg en gang har lært er at putte den passende mængde ris i en gryde. Hæld vand i til det når leddet på tommelfingeren når spidsen holdes til overfladen af risene. Bring det i kog og lad det koge ved middel varme i ca 10 min. Sluk og lad risene trække i min 10 min under låg.
Fisken skæres i passende stykker. Jeg kan bedst lide når de er ca 5*5, pså passer det med tilberedningstiden. Selvfølgelig afhængig af fisken tykkelse. Det vigtigste er at de ar ens i størrelsen så de har samme tilberedningstid.
Frisk chili hakkes fint og der hælde eddike over til det lige lidt mere end dækker. Ingefær hakkes fint. Frisk koriander hakkes fint og lime rulles for at frigøre saften hvorefter den skæres i både. Alt dette er en skal tilbehør, en slags drys om man vil. Det kan bruges til at øge styrken hvis man kan lide det Spice og ellers er de friske ting med til at runde smagene af. Husk man kan altid tilsætte mere men det er ærgerligt hvis man får lavet det for krads.
Mon ikke sovsen har putret nok nu. Hvis den virker for tyk tilsættes vand. Fisken kommes nu i og koger med ca 5-10 minutter afhængig af størrelser på stykkerne.
Så er det jo bare at servere
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar